Galerie Fortlaan 17

Galerie Fortlaan 17 opent haar deuren in 1989 als een levendig centrum van internationale, hedendaagse kunst. Dit betekent dat er niet alleen tentoonstellingen gebouwd worden. Er is ook een agenda van uiteenlopende activiteiten en er worden publicaties verzorgd. Het programma bestaat uit een selectie van professionele kunstenaars die zich in alle mogelijke disciplines uitdrukken. U ziet er schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto's, installaties en multimedia-producties.

Op de website van Fortlaan 17 vindt de kunstminner algemene programma-informatie maar ook alle details over de gepresenteerde kunstenaars. Een schat aan informatie. Ter aankondiging van alle vernissages krijgen de ruim 3500 contacten een creatieve uitnodiging in de bus.

Na 25 jaar besluit Ischa Tallieu een punt te zetten achter de huidige werkingsvorm van de galerie:

Het is tijd om de huidige structuur en organisatie van de promotiegalerie in de actuele context te evalueren. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging!”.

De tentoonstellingsruimte en de naam van de galerie zijn vervangen door een nieuw concept en een nieuwe naam: Tallieu Art Office. Tallieu Art Office werkt samen met instituten, musea, theaters en privé-initiatieven.

De focus ligt vooral op tentoonstellingsprojecten, promotie, vertegenwoordiging, advies, collectiebeheer, … .