Logo & Huisstijl

Branding en buzzwords, bij ons horen ze niet samen. Je merknaam, logo en huisstijl moeten jou niet bepalen, maar ondersteunen: je bedrijf weegt zwaarder dan trends.

Daarom starten we met luisteren naar wat jij vertelt over je expertise, werkwijze en doelgroep. We gaan naar de essentie en zijn eerlijk over wat nodig is. Creëren we een nieuw logo en huisstijl? Of frissen we op wat al bestaat? Ook voor naamontwikkeling kan je op ons rekenen: voor je bedrijf, een nieuwe dienst of product.

We leveren een branding af die je trots maakt en herkenbaar is. Ons werk is handig en veelzijdig in gebruik, met een compacte gids vol praktische instructies.

En omdat een branding niet enkel op je website thuishoort maar je hele bedrijf wil inspireren, denken we graag mee over huisstijldragers voor binnen- en buitenshuis.

Grafisch ontwerp

Dat alles wat je bedrijf verlaat, jouw merk aan de wereld mag tonen: daar dient grafisch ontwerp voor.

Denk aan pakweg huisstijldragers, signalisatie of social media templates, maar ook aan POS-materiaal en unieke relatiegeschenken: wij zorgen voor de herkenbare en kwalitatieve uitwerking, van ontwerp tot productie.

Droom je van een catalogus, stijlvol vormgegeven én up-to-date met je stock en dagprijzen, die je met één klik kan downloaden op de website? Dan moet je bij digital zijn.

Drukwerk

Ligt het aan de jaren ervaring of toch eerder aan ons rebels kantje? Middenin een digitale wereld zijn wij altijd zot gebleven van print.

Als onafhankelijke drukwerkexperten hebben we een uitgebreide kennis van machines, druktechnieken en papiersoorten. Een ingebonden agenda als relatiegeschenk? Een visitekaartje met diepdruk en gekleurde rand? Een meterslange brochure met accordeonvouw of eindejaarswensen in risoprint?

Wij denken mee, adviseren over prijs en mogelijkheden en matchen elke opdracht aan de juiste drukkerij.

FAQ


Logo & huisstijl
Kan ik bij jullie terecht voor enkel een logo en branding, of moet dit onderdeel zijn van een groter project?

Je bent zeker welkom, of het nu voor een logodesign of een volledige branding is. Een combo kan natuurlijk ook!

Wij werken op afroep van de klant. In latere instanties houden wij onze deur altijd open voor meer uitgebreide projecten.

Wat is de prijs van een branding bij Tallieu & Tallieu?

De prijs van een branding is afhankelijk van project tot project, maar varieert tussen 750 euro en 2.500 euro excl. btw.

Verzorgen jullie ook een opfrisbeurt of lichte restyling van mijn huidig logo of bestaande huisstijl?

Soms zijn enkele subtiele aanpassingen aan een logo of huisstijl voldoende om je oude logo nieuw leven in te blazen, maar dan zonder de herkenbaarheid van je merk te verliezen. Ook hiervoor kan je bij ons terecht!

Had je zelf een logo ontwerp in gedachten? Top! Dan zorgen wij voor een nauwgezette digitalisering van je creatie.

Hoe lang duurt het om een logo en huisstijl te laten ontwikkelen?

Gemiddeld mag je rekenen op een doorlooptijd van 4 à 6 weken. Moet het sneller? Contacteer ons gerust, dan bekijken we de mogelijkheden.

Ik wil een nieuw logo laten ontwikkelen. Hoeveel ontwerpvoorstellen en feedbackrondes voorzien jullie?

Bij het initiële ontwerpvoorstel presenteren we 2 à 3 mogelijke pistes. Nadien zijn er 4 à 5 correctierondes inbegrepen. 
Onze focus ligt op het afleveren van een goed logo waar we echt achter staan.

Hoe werkt een huisstijlgids of brand book?

In een huisstijlgids of brand book lichten we de gebruikte kleuren, lettertypes en – indien van toepassing – de vaste huisstijlelementen toe.

Naast de huisstijlgids ontvang je ook de digitale versie van je logo, in de meest gangbare bestandsformaten en kleurprofielen. Wil je dat nieuwe logo ook gebruiken op uw social media? Dan zoeken wij de gepaste oplossing om dit volgens de regels van de kunst te integreren.

Wat zijn huisstijldragers, kan je inspirerende voorbeelden geven?

Standaard passen wij je huisstijl toe op enkele voorstellen voor een visitekaartje, briefhoofd, omslag en groetenkaart.

Maar we gaan (dolgraag) veel verder: jij verzint het, wij realiseren het. 
Enkele suggesties:

  • Blocnotes en allerhande kantoorbenodigdheden
  • Bedrukking van textiel, zoals T-shirts of totebags
  • Gadgets, goodies en relatiegeschenken
  • Wrapping van bedrijfsvoertuigen
  • Etalagebestickering en ontwerp van gevelsignalisatie


Ontwerp & drukwerk
Kan mijn huidig logo of bestaande huisstijl gebruikt worden in grafisch ontwerp?

Misschien ben je tevreden van je huisstijl en/of logo, en zoek je enkel een partner voor het ontwerp. Of heb je een specifieke stijl in gedachten voor een drukwerkopdracht: dat kan allemaal.

Het aangeleverde bronmateriaal moet wel aan bepaalde technische specificaties voldoen: van je logo vragen we een vectorieel bestand, bijvoorbeeld. Is dat niet mogelijk? Geen zorgen, dan zoeken we een oplossing.

Moet ik zelf de bestanden in druk steken?

Voor drukwerk werken wij nauw samen met onze partners: zo hoef je zelf geen technische kennis te hebben.
Wij begeleiden alles van A tot Z, van ontwerp tot druk.

Werk je liever met een eigen leverancier? Dan leveren we jou de nodige drukbestanden aan, die je zelf aan de drukker van je keuze bezorgt.

Mijn kennis van papiersoorten en druktechnieken is beperkt. Kan ik langskomen voor advies en om voorbeelden te bekijken?

Wij hebben een ruime kennis van papiersoorten en druktechnieken in huis. Je bent steeds welkom voor advies, en om papierstalen te bekijken.

Geven jullie advies over originele relatiegeschenken en degelijk POS-materiaal? Wat zijn inspirerende voorbeelden?

Of het nu voor een opendeurdag, Dag van de Klant of het 10-jarig bestaan van je zaak gaat, we denken graag mee over manieren die jouw klanten laten weten dat je hen apprecieert. 

Je logo en website op een stijlvol ontworpen kalender of blocnote? Een origineel gadget, mét of zonder knipoog? Wij begeleiden het hele proces van idee tot eindproduct.

Ook het personaliseren van elk hebbeding is mogelijk. Denk maar aan een nieuwjaars- of gelegenheidsgeschenk op naam, voor je meest trouwe klanten.

Music Mania
RADLab
Standaert Vloerwerken
Tradefairs
Acasa
Morti
The Aviation Factory
Maï & Kaï
De Puydt Haarden
Woodfactory
North Sea Aviation Center
Brasvar